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Q: How does the NCHSAA attendance requirement for eligibility work now? 

A: The NCHSAA attendance requirement was changed by the NCHSAA Board of Directors at 
its May 2014 meeting. 

     Rule 1.1.4 in the current NCHSAA Handbook states that “a student-athlete must meet the 
LEA attendance policy during the previous semester at an approved high school.” So for 
eligibility for the fall season of 2014, the student-athlete must have met the local attendance 
policy of the LEA for the spring semester, whatever that policy happens to be.  

     There is no longer the statewide attendance policy, nor will waivers come to the NCHSAA 
for attendance since the policy, similar to how the local promotion standards operate, is 
based on local standards. 

 


